Taxatie van Sieraden, horloges en edelstenen  

Deskundige taxatie van sierraden, juwelen, edelstenen en horloges


Rust en zekerheid over de waarde van uw kostbare bezittingen, juwelen, sierraden en horloges

Het is niet ongebruikelijk dat mensen met een bepaalde regelmaat willen weten wat de waarde van hun kostbaarheden is en daarom geïnteresseerd zijn in een taxatie door een gecertificeerde deskundige. Dit brengt rust en zekerheid over het bezit.

In de meeste gevallen is het verzoek om een waardetaxatie voor een (kostbaarheden)verzekering, of een boedelverdeling. Verzekeraars schrijven een regelmatige taxatie voor om een waardegetrouw beeld te kunnen houden. Los hiervan is het zinvol om iedere 3 tot 5 jaar een nieuwe taxatie te laten uitvoeren, zeker in tijden van grote prijsveranderingen, zoals we die de laatste jaren hebben gezien.

Wat brengt een gecertificeerde taxatie van uw kostbaarheden?

Het doel van een kostbaarhedentaxatie is meerledig: Inzicht in de actuele waarde, de waardeontwikkeling als ook een objectieve basis te hebben voor het actualiseren van de verzekerde waarde, zodat u ten minste niet onderverzekerd bent.

Een taxatierapport wordt opgemaakt onder meer ten behoeve van een verzekering, arbitrage, boedelscheiding, schenking of contra-expertise. Het eindrapport toont uw kostbaarheden, sieraden, juwelen, edelstenen en horloges op foto, met een uitgebreide omschrijving van het object, de maten en gewichten, het merk, de verpakking en de certificaatnummers.

Afsluitend vermeldt het officiële rapport de hierbij behorende vervangingswaarde voor de verzekering.

Ik heb de aankoopbescheiden, waarom dan toch een taxatie?

Dit is een even logische als begrijpelijke gedachte. Toch is het is raadzaam om uw kostbaarheden elke 3 tot 5 jaar te laten taxeren. Immers materiaalprijzen (lees met name goudprijzen en de prijzen van andere edelmetalen, zowel als die van edelstenen, met name diamant) kunnen in waarde fluctueren. Zo is goud bijvoorbeeld het laatste decennium zeer sterk in waarde gestegen. Dat heeft direct invloed op te verzekeren bedragen. Bovendien kunnen uw kostbaarheden zeldzaam zijn, wat een significant effect kan hebben op de actuele waarde.

Voor rust en zekerheid willen veel mensen kostbare bezittingen verzekeren tegen verlies, diefstal en beschadiging. Om dit te kunnen doen en ook waarheidsgetrouw te kunnen doen, vragen verzekeringsmaatschappijen een gecertificeerde rapportage van de taxatie, die leidend is in premiestelling en afwikkeling bij eventuele calamiteiten. Deze rapportage is altijd de basis en zorgt ervoor dat er nooit enig discussie kan ontstaan.

Comfortabel en geen risico's: Taxaties vertrouwd in uw eigen omgeving.

Ons uitgangspunt bij elke taxatie is dat wij die discreet en in vertrouwen uitvoeren bij u thuis, of op kantoor, in uw eigen omgeving, in uw aanwezigheid. Zo hoeven uw kostbaarheden het pand niet te verlaten en blijven eventuele hiermee gepaard gaande risico's tot een minimum beperkt.

U hoeft dus niet zelf met al uw kostbaarheden naar een deskundige te gaan om deze dan vaak ook nog voor meer dan 2 á 4 weken te moeten achterlaten. Dit is niet comfortabel en brengt altijd een zekere vorm van ongerustheid en risico met zich mee. Daarom fotograferen wij alles bij u op locatie, in uw bijzijn, met speciale apparatuur, nemen alles op en beoordelen zo veel mogelijk ter plaatse.

Met nadruk: Wij nemen uw kostbare juwelen, horloges, edelstenen of andere sierraden nooit mee.

De taxatie geeft de actuele vervangingswaarde weer.

Onze taxatie is altijd op basis van de vervangingswaarde van uw kostbaarheden, dus van het geschatte bedrag dat nodig is om het item bij beschadiging, verlies en diefstal opnieuw te verwerven. Dit is ook het uitgangspunt voor verzekeraars als zij schade moeten vergoeden. Het beeldmateriaal dat wij bij u hebben gemaakt en de bevindingen die we hebben opgedaan, vullen we bij Watch & Jewelry aan met, indien nodig, studie en onderzoek. Wij werken alle data uiteindelijk verder uit tot de gecertificeerde taxatierapportage. Dit traject neemt gemiddeld maximaal 2 weken in beslag, uiteraard enigszins afhankelijk van het aantal items en de status, of zeldzaamheid van uw kostbaarheden.

De kosten voor een kostbaarhedentaxatie bedragen 1% van de getaxeerde vervangingswaarde, met een minimum van €100,-.

Rust en zekerheid. Dit is, naast kennis, discretie en vertrouwen, misschien wel het belangrijkste wat Jaap van het Hooft u, met een kostbaarhedentaxatie van zijn hand, kan brengen.

U bent van harte uitgenodigd voor een kennismaking.

Watch & Jewelry